Privacyverklaring

Op Podpraat kunnen bepaalde persoonsgegevens verzameld worden. Deze persoonsgegevens worden verwerkt volgens de regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Contactgegevens:

marco@melodiefabriek.nl

+31 (0)6 45 49 2000

Mijn zelfstandige onderneming, een eenmanszaak, heet Melodiefabriek. Onder deze bedrijfsnaam vallen al mijn werkzaamheden, dus ook de zaken die ik op podpraat.nl publiceer.

Ik, Marco Raaphorst, ben functioneel uitvoerder van de gegevensbescherming voor bezoekers van podpraat.nl.

Persoonsgegevens

Ik gebruik maak gebruik van Jetpack voor het meten van bezoekersaantallen en pageviews. Deze gegevens worden 100% geanonimiseerd opgeslagen en zijn niet terug te herleiden naar individuele personen.

Wie een reactie achterlaat op een blogbericht zal een naam, email en (optineel) een website-adres moeten invullen. Hierbij wordt ook het IP-adres opgeslagen, dit ter voorkoming van spam. Als je je inschrijft voor de e-mailmeldingen voor reacties en/of nieuwe blogberichten heb ik daarvoor jouw Naam en jouw e-mailadres nodig om dat proces geautomatiseerd te kunnen afhandelen.

Je kunt je ook weer uitschrijven voor deze e-mail meldingen, een opt-out mogelijk vind je onderaan de e-mail.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk

Ik heb niet de intentie gegevens te verzamelen van bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via marco@melodiefabriek.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Bescherming van persoonsgegevens

De persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers van www.123-webhost.nl in België. Zij hosten op hun servers de bestanden ten behoeve van de WordPress weblogsoftware.

Alle websitegegevens, inclusief de persoonsgegevens, worden via een volledig versleutelde SSL-verbinding afgehandeld tussen de browser van de bezoeker(s) en 123-webhost.

Ik neem de bescherming van jouw gegevens serieus en neem passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongeoorloofde gebruik tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met mij via marco@melodiefabriek.nl

Cookies

Tijdens het eerste bezoek van mijn blog verschijnt er onderaan een balk, waarbij je wordt gewezen op het gebruik van cookies. Je kunt deze desgewenst weigeren.

De cookies die ik gebruik zijn slechts technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat het blog naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn blog optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

De cookies die verzameld worden zijn:

  • Jetpack/WordPress voor het meten van bezoekersaantallen (zie boven)
  • Social Media-knoppen voor het delen van de url naar Twitter, Facebook en dergelijke
  • YouTube, voor het inline op het blog bekijken van video’s
  • SoundCloud, voor het inline op het blog beluisteren van geluidsfragmenten
  • Vimeo, voor het inline op het blog bekijken van video’s

Hoe lang ik persoonsgegevens bewaar

De persoonsgegevens worden niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld. Dit kan variëren en is afhankelijk van de services van derde partijen zoals Twitter, YouTube/Google, WordPress, SoundCloud en Vimeo.

Delen van persoonsgegevens met derden

Jouw persoonsgegevens worden uitsluitend verstrekt aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door mij en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die ik van jou heb opgeslagen in een computerbestand naar jou kan sturen.

Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier verlopen dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Vragen?

Voor vragen over deze privacyverklaring of zaken rondom privacy kun je mij het beste een e-mail sturen: marco@melodiefabriek.nl

Wil je Podpraat met een kleine financiële bijdrage ondersteunen? Kijk op Petje.af/podpraat voor de mogelijkheden.