Over mij

Mijn naam is Marco Raaphorst, geboren op 3 juli 1968 in Den Haag. Misschien ken je mij van mijn samenwerking met Wim de Bie voor zijn podcast Bie’s Warboel (techniek en montage), de radiodocumentaire Radio Doc ‘Wim de Bie: de Radio Jaren – van Uitlaat tot podcast’ (regie, interviews, editing en mixage), Flick Radio onder regie van Bert Kommerij, Oostende Healing en mijn podcast over muziek: VERVORMER.

Ik maak muziek en podcasts. Zo componeerde ik ondermeer de muziek voor de theaterproductie Blonde Dolly van Sjaak Bral, de muziek van de time-lapse video Portrait of Lotte, 0 to 16 years in 4 ½ minutes en worden mijn geluiden meegeleverd met muzieksoftware en apps voor Android en iOS.

  • Spijkers met Koppen

Goede verhalen

In 2004, ik herinner het mij als de dag van gisteren, verscheen het woord podcasting op mijn scherm…

Bert Kommerij spreekt Flick Radio in (fotocredit: Marco Raaphorst)

Met name door mijn samenwerking met RVU/NTR radiomaker Bert Kommerij, ben ik mij naast muziekmaken en sounddesign serieus op storytelling gaan richten. Voor VPRO 1 Minuut maakte ik mijn allereerste korte ‘story’:

Daarna was het hek van de dam. De combinatie van stemmen, muziek en geluid hebben mij sindsdien niet meer losgelaten.

Het genot van digitaal en software

muziek voor 10 jaar VPRO 3voor12

Sinds 1990 werk ik met muzieksoftware op de computer. De ontwikkelingen volg ik op de voet en met diverse internationale bedrijven op dit vlak werk ik samen, zoals Reason Studios (Zweden) en Ableton (Duitsland).

De moderne techniek stelt mij in staat om het geluid compleet naar mijn hand te zetten.

Vakmanschap

Ik ben geen meeloper, verwacht van mij daarom een eigen aanpak.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten?

Wil je mijn artikelen en podcasts ondersteunen middels een gift? Dat kan eenmalig of periodiek per maand, kwartaal of jaar.