Stilte! Podcast recording!

Hajo Magré van Audiodroom bouwde van de week een lichtbak voor podcasting. Dat vroeg om een interview. Waarvan akte.

Waarom heb je deze lichtbak gemaakt?

Hajo: Ik heb hem gemaakt op verzoek van een opdrachtgever waarbij ik op een congres op een dag een aantal afleveringen van een podcast ga opnemen. Pas in november trouwens. Er komt daar een soort podcast-stand, en daarbij riep men: “Dan willen we zo’n knipperende On Air lamp!”. Die zijn op zich wel te vinden op Etsy en Ali Express, maar niet van dit wat grotere formaat en niet met de juiste tekst. Dus ben ik het zelf gaan bouwen – ook als een soort zomerproject, als er wat minder ander werk ligt. De uiteindelijke tekst werd natuurlijk niet “On Air” – de opdrachtgever was het met me eens dat dat voor podcast nou juist wat raar is 😀

Wat ga je ermee doen?

Hajo: Uiteindelijk heb ik hem als huurobject op de offerte voor de opdrachtgever gezet. De box blijft dus eigendom van Audiodroom, zodat hij eventueel vaker bruikbaar is dan voor dit ene congres. Dat betekent dat iedereen die een podcastopname met publiek gaat doen – of een andere mooie reden heeft – hem kan huren. Tegen welke voorwaarden? Dat je hem zelf in Haarlem komt (of laat) ophalen en terugbrengen, dat hij compleet en werkend terugkomt en qua financiële vergoeding: wat je het waard vindt en wat je kunt missen. Om een indruk te geven: de investering was ongeveer 250 euro aan materiaalkosten en ongeveer 4 dagen werk (dat viel – zoal altijd – nog wel tegen trouwens, haha).

Ga ik er nog meer maken?

Hajo: Ik weet niet of dat nodig is: de lichtdoorlatende plaat is verwisselbaar. Zo’n plaat kan bedrukt worden met elk denkbare logo of tekst, in full colour. Dus met een andere plaat erin kan deze lightbox helemaal naar wens gemaakt worden – tegen de maakkosten van die plaat. Als er een dag komt dat ik aan een exemplaar niet meer genoeg heb, ga ik nog wel eens klussen!

Leuk toch?

Voor meer foto’s van de lichtbak en aanvullende informatie, check: www.audiodroom.nl/podcast-recording-lightbox/

Wil je mijn artikelen en podcasts ondersteunen middels een gift? Dat kan eenmalig of periodiek per maand, kwartaal of jaar.

Door Marco Raaphorst

podcastmaker, sounddesigner en muziekmaker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *