reactie 0

Podpraat #140 – The Podfather graaft zich autobio

Adam Curry zit keihard zijn memoires te tikken. Hij is slechts 4 jaartjes ouder dan ondergetekende. Dat geeft toch te denken?


The Podfather

Adam Curry, The Podfather. Dat verhaal ging zo:

Rond de eeuwwisseling is Adam Curry een enthousiast gebruiker van de Radio Userland weblogsoftware van blogger Dave Winer. In 2000 vraagt hij aan Dave om iets toe te voegen zodat hij kan gaan audiobloggen. Dave reageert daarop door aan het RSS protocol het ‘enclosure’ element toe te voegen zodat de url van een mediafile kan worden opgenomen. In 2001 demonstreert Dave dit door een song van de Greatful Dead in een audioblog aan te bieden (zie Scripting News).

marcoraaphorst.nl

Slimme vogel die Curry. Ik ben dus nogal nieuwsgierig naar zijn memoires.

24-uurs radiostation voor podcasts in het Brexitlandje

The UK’s first 24-hour radio station devoted exclusively to podcasts is launching in London.

Podcast Radio will showcase podcasts from all over the globe enabling content providers to market and promote their audio across broadcast radio.

CEO Gerry Edwards says: “Podcast Radio will allow listeners to discover, engage with and consume an ever-changing and diverse range of podcasts across all genres.”

The new station, which will broadcast on DAB+ to a potential audience of 12 million people across the capital, was announced to an international audience of podcast, digital and radio delegates at today’s 8th annual RAIN (Radio and Internet News) Summit at the Congress Centre in London.

podnews.net

Ik heb heel vaak geroepen dat radio een uitermate geschikt middel is voor het promoten van podcasts. Het Brexitlandje gaat dat dus echt doen. Slim!!

“Podcasten is zo dood als een pier”

Het is dus leuk om soms over je schouder naar het verleden te kijken (niet waar meneer Curry?). Neem bijvoorbeeld dit prehistorische artikel van Emerce dat de titel “Podcasten is zo dood als een pier” droeg:

Stelt podcasting in Nederland niets voor? Volgens Leon van Bokhorst, oprichter van Podfeed.nl, is podcasting zo dood als een pier. Als factoren die het podcasten de das om zouden hebben gedaan, noemt hij: fragmentatie in aanbod, sterk individualisme, gebrek aan creativiteit en premature goudkoorts.

Emerce.nl

Reeds 13 jaar geleden, schattig toch?

Trailertje maken met Anchor?

Ik word wel een beetje moe van de kleutergeluidjes en het kleuterverhaaltjes waarmee sommige techbedrijven hun nieuwe features aankondigen. Dus met aangespannen billen en één opgetrokken wenkbrauw neem ik kennis van:

Meer hierover op de Techcrunch.

Alles over de voice-over

Ik heb van de week een vers blogepistel geschreven: alles wat je altijd al wilde weten over de voice-over.

Gisteren op tv: laatste roep om aandacht

Ik heb vandaag een verse song uitgebracht: Gimmick. Het heeft niets met podcasting te maken, maar alles met mij.

Overal beschikbaar en beluisterbaar! Volgend jaar ga ik er de bühne mee op.

Wees gegroet en de mazzel!

Abonneer je op Podpraat!
De podcast maakt een opmars in Nederland. Wil je meer weten over podcasting en door mij op de hoogte gehouden worden? Elke vrijdagavond om 8 uur lever ik een boel interessant lees- en luistervoer voor het weekend. Abonneer je per e-mail:

Wil je Podpraat met een kleine financiële bijdrage ondersteunen? Kijk op Petje.af/podpraat voor de mogelijkheden.
In categorie: Nieuwsbrief

Over de auteur

Geplaatst door

podcastmaker (VERVORMER), sounddesigner en muziekmaker (MELODIEFABRIEK)

Schrijf een reactie