Jinek, nu ook een podcast

Pratende hoofden op televisie doen het (natuurlijk!) ook prima zonder beeld. Daarom noemt men ze ook talkshows. Visueel valt er weinig aan te beleven, het draait om de gesprekken.

Zomergasten

Vorig jaar zag de VPRO het licht en maakte van haar programma Zomergasten ook een podcast. En heel slim: de tv-fragmenten die de hoofdgast kiest worden speciaal voor de podcastluisteraar kort en krachtig omschreven. Je mist het beeld niet.

Buitenhof

Daarna besloot de VPRO het programma Buitenhof ook als podcast aan te bieden. Aan Buitenhof valt helemaal niets visueels opwindends te ontdekken, je kunt er dus maar beter aandachtig naar luisteren.

Jinek

Inmiddels is het programma Jinek ook als podcast beschikbaar.

Eva: “Je kan vanaf nu de show terugluisteren als je in de auto zit, aan het sporten bent of misschien wel in bad zit, dat is de plek waar ik naar podcasts luister. 

Iedere ochtend voor 6:00 uur staat de uitzending van de vorige avond online. Abonneer je nu op de Jinek podcast zodat je nooit meer een aflevering hoeft te missen! Je vindt me terug in alle podcast-apps.”

Slim en logisch.

En de rest?

Het wachten is op navolging van talkshows zoals Pauw, De Wereld Draait Door, Hollandse Zaken, VPRO Boeken en zo verder. Waar wacht men nog op?

Wil je mijn artikelen en podcasts ondersteunen middels een gift? Dat kan eenmalig of periodiek per maand, kwartaal of jaar.

Door Marco Raaphorst

podcastmaker, sounddesigner en muziekmaker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *