Nieuwe focus: focus op de inhoud

Gepubliceerd op

Regelmatig word ik gevraagd om de techniek voor podcasts te doen. Ik beleg er mijn boterhammen van.

Hoe dat precies is gekomen weet ik niet. Mijn eigen podcasts (VERVORMER en Podpraatje) vind ik niet overdreven goed klinken. Ze klinken in mijn oren goed genoeg. En het is ook niet zo dat ik het proces van de techniek ervaar als heel leuk, eerder als noodzakelijk kwaad.

Zwemmen in de zee, om maar iets te noemen, is veel leuker.

Ik beschouw techniek als iets dat ondergeschikt is aan dat wat veel belangrijker is: de INHOUD! En die techniek dient werkelijk geen enkel doel als de inhoud niet ook knetter goed is. Of beter, laat ik het woordgebruik van Marc van Ranst lenen: ik geef werkelijk geen flying fuck om podcasts zonder inhoud.

Marc en ik weten hoe je je tijd besteden moet. Met fakking nuttige dingen namelijk! Dingen waarvan je diep van binnen voelt dat je ze moet doen.

Mijn focus wil ik gaan richten op podcasts die inhoudelijk sterk zijn. En bij deze wil ik zwart op het witte beeldscherm genoteerd hebben dat ik mij daar ook inhoudelijk tegenaan bemoeien wil.

Komende tijd hoop ik daarom de puur technische klussen af te bouwen om me meer te kunnen richten op inhoudelijk uitdagende klussen.

Niet dat ik het technische gedeelte daarbij achterwege zal laten, nee ben je mal zeg! Natuurlijk moet het geluid (ook) goed zijn!

P.S. Ik word trouwens ook regelmatig ingehuurd voor het componeren van maatwerk muziek. Dat vind ik heel leuk, want inhoud + muziek + goed geluid = hemels.

Wil je mijn artikelen en podcasts ondersteunen middels een gift? Dat kan eenmalig of periodiek per maand, kwartaal of jaar.

Door Marco Raaphorst

podcastmaker, sounddesigner en muziekmaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *