Online podcastopnames (100% coronaproof!)

Online opnames maken zonder haperingen, jawel, dat kan ik leveren!

Online opnames maken biedt als voordeel dat niemand er de deur voor uit hoeft. Dat scheelt tijd en is vaak sneller in te plannen. En geluidstechnisch hoeft het niet veel te schelen ten opzichte van een opnamesessie in mijn eigen studio of in een popup studio. Ook kostentechnisch is het interessant. En het is 100% coronaproof.

Online podcastsopnames lever ik, Marco Raaphorst, als professionele dienst.

Dat regel ik zo:

Elke spreker heeft een laptop nodig of computer met webcam en/of microfoon. Als de spreker wel vaker podcasts inspreekt en beschikt over een USB-microfoon of een microfoon die op een geluidskaart is aangesloten dan is dat helemaal fantastisch want dit biedt de beste kwaliteit. Maar ook sprekers die gebruik maken van een Apple MacBook of MacBook Pro hoeven zich geen zorgen te maken want de ingebouwde microfoon van Apple klinkt behoorlijk goed.

Elke spreker zet een hoofdtelefoon op zodat het geluid niet kan gaan rondzingen in de microfoon.

Ik plan met de klant een opnamesessie in. Van te voren ontvangen de deelnemers een link die op de afgesproken tijd geopend moet worden in de gratis Chrome-browser van Google. Op andere browsers werkt het niet naar behoren, dus alle sprekers zullen van te voren moeten controleren of de Chrome-browser geïnstalleerd is.

Inclusief nabewerking

De opgenomen stemmen krijgen van mij na opname een nabewerking zodat de sprekers optimaal verstaanbaar zijn zonder storende geluiden op de achtergrond.


Klinkt dit interessant en wil je meer weten?