Diensten

Mike Butcher en Marco Raaphorst
interview Mike Butcher voor Oostende Healing (foto uit eigen archief)

Wist jij dat politici in campagnetijd liever bij een podcast aanschuiven dan bij een krant, radio of tv? Ik las het onlangs in Trouw.

Om kort te gaan: de podcast is hét moderne medium voor het vertellen van verhalen en hét medium voor diepgravende gesprekken. Met een podcast ben je verzekerd van aandachtige luisteraars die snakken naar goed luistervoer.

Ik ben Marco Raaphorst en help podcastmakers, bedrijven en organisaties bij het maken van podcasts.

De Podpraat diensten

Bedrijven, organisaties en natuurlijk ook individuen help ik graag met het maken van een mooie podcast. Ik kan de gehele productie op mij nemen of slechts een specifiek onderdeel.

Ik kan je helpen met de Opnametechniek. Misschien beschik je niet over de juiste middelen, een opnamerecorder, de juiste microfoons, moderne editing software en heb je ook niet de ambitie om het allemaal zelf te doen. Dankzij mijn jarenlange ervaring op dit gebied kan ik je helpen.

Of laat mij je helpen bij het bepalen van de Inhoudelijke Strategie, het onderzoeken en uitwerken van een blauwdruk voor een podcast. En neem daarbij ook een Online Strategie ter overweging mee: het definiëren van potentiële luisteraars en een plan maken op welke manier je deze wilt zien te bereiken.

Ook kan ik je helpen bij de Online Techniek. Afhankelijk van het eisenpakket kan ik daar ook vormgever(s) en/of programmeur(s) bij betrekken. Ik beschik over een groot netwerk van experts waarmee ik regelmatig samenwerk.

Ervaring

Ik heb als zelfstandig maker in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met het maken van podcasts en radiodocumentaires voor de VPRO en de NTR en in samenwerking met programmamakers zoals Wim de Bie en Bert Kommerij.

En ook mijn podcast VERVORMER kan rekenen op goeie reacties van luisteraars en krijgt aandacht van kranten en de radio.

Meer achtergrond informatie over mij vind je hier.

Eigen studio

Ik beschik over een eigen studio aan huis met een stel uitstekende monitors en een klasse A hoofdtelefoon waarmee ik een topklasse geluid kan realiseren. In mijn studioruimte bevindt zich ook een spreekcel om voice-overs zonder storende reflecties op te kunnen nemen.

Ik heb een groot arsenaal aan microfoons voor verschillende doeleinden en een topklasse Sony D-50 audiorecorder tot mijn beschikking. Op mijn Apple MacBook Pro draai ik moderne editing-software waarmee ik het geluid volledig naar mijn hand kan zetten.

Ook ben ik uitstekend uitgerust om op lokatie gesprekken tussen personen op te nemen met behulp van microfoons op tafelstatieven.

Let op de muziekrechten!

Naast podcaster ben ik muzikant en sounddesigner. Dankzij mijn interesse voor het auteursrecht kan ik goed adviseren op het gebied van muziekgebruik in een podcast.

Desgewenst kan ik muziek en geluid op maat leveren voor een podcast. Met name voor bedrijven en organisaties die hun huisstijl willen laten doorklinken in de podcast is deze optie interessant.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten? Vul dan het contactformulier in. Je kunt me ook rechtstreeks mailen op marco@melodiefabriek.nl of telefonisch bereiken op 06 45 49 2000. Of bereik me op Twitter.